Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat
9
Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ett solgult, glutenfritt matbröd med inslag av härligt röda och syrliga lingon som alla kan njuta av! Lättbakat så länge du är noga med att väga både vätska och mängden mjöl.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ingredienser

1 stort bröd
1 dl  havregryn (ren havre)
6 dl  kallt vatten
1/2 dl  rapsolja
1 1/2 tsk  salt
1 msk  malda brödkryddor
50 g  jäst
1 msk  fiberhusk (malet loppfröskal)
100 g  finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 dl  solrosfrön (naturella)
ca 12 1/2 dl  glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
1 dl  lingon (färska eller frysta)
solrosfrön till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd en lågproteinmix eller naturligt glutenfri mix och prova dig fram till lagom degkonsistens.

Gör så här

Tips

Servera gärna någon god färskost till det vackra och smakrika brödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Min farmor som vart glutenintolerant i över 25 år hälsar att hon aldrig ätit så gott bröd 😀

Rebecka

2019-07-09

Hej Rebecka! Vad roligt att höra! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-07-09

Har provat många glutenfria bröd recept detta var ett av de bästa, la degen på bakplåtspapper med en springforms kant så inte degen flöt ut ,( det gjorde den första gången.

Ingrid

2017-05-24

Gott. Bytte morötter mot riven kokt potatis. Blev 2 bröd.

Ingalill

2016-09-19

Testa liknande recept

Julbröd i form
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri fiberfralla
Betyg 2.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga