Haricots verts med nötdressing

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Haricots verts med nötdressing

Ett färgsprakande tillbehör som livar upp ditt matbord. Du kokar haricots vertsen medan du förbereder den briljanta dressingen gjord på äppelcidervinäger, schalottenlök och knapriga hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Haricots verts med nötdressing

Ingredienser

1 portion
1   stor näve haricots verts (bönor)
2 msk  finhackad schalottenlök
1 msk  hackade valnötter och/eller hasselnötter (gärna rostade)
1/2 msk  äppelcidervinäger
1 msk  rapsolja
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
4   körsbärstomater

Gör så här

Tips

Bönsalladen är också god varm. Passar när det behövs lite tugg, till en ugnspannkaka till exempel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sojamarinerade primörer
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig vintersallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön sommarsallad
Betyg 4.5 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga