Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Smakrik laxrätt med asiatiska inslag. Laxfilén får smak av sesamolja, rivet päron, vitlök och soja innan den halstras och serveras med glasnudlar och marinerad gurka samt rättika.

Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé

Laxmarinad

1/2 dl japansk soja
2 msk vitt vin
2 msk socker
1/2 rivet päron
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja

Nudelsallad

2 msk sesamfrö
1 paket breda risnudlar
4 salladslökar
1/2 röd peppar
2 msk riven ingefära
2 msk neutral olja
1 msk risvinäger
1 tsk strösocker

Marinerad gurka

1/2 gurka
skal och pressad saft från 1 lime
2 tsk fisksås
1 tsk finhackad koriander
1/2 tsk strösocker
2 krm salt

Marinerad rättika

1/2 rättika
2 krm salt
1 tsk socker
1 msk risvinäger

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett29.1 g
Salt4.4 g
Kolhydrater68.7 g
Protein33.5 g

Testa liknande recept

  • Grön styrka
    Betyg 2.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabbpicklade grönsaker
    Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koreansk gurksallad
    Betyg 3.5 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Japansk rättiksallad
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad