Recept: Grundrecept Våffelsmet
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Grundrecept Våffelsmet

925 röster

Frasiga guldgula våfflor av egen smet, lyxigt fika eller söt middag. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörja med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg den gräddade våfflan på galler så bevarar den frasigheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten

Så här gör du

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

För alla 

Innehåller gluten, laktos och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret och mjölken mot laktosfritt alternativ.