Vego grönkålspaj med valnötter

Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Vego grönkålspaj med valnötter

En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Vego grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

6 portioner
150 g smör
3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
ca 2 msk iskallt vatten

Fyllning

250 g färsk grönkål eller spenat
2 rödlökar
2 dl valnötter
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g getost (chèvretyp)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Obs detta är INTE en vego paj! Lacto ovo vegetarisk kanske men INTE Vego!!!!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬

    Helén

  • Jättegod. Tog fetaost istället för chevre.

    Anita

  • Oj så gott!! Lite honung över det var amazing! Fick dock göra lite mer deg än receptet sa.

    Christina

  • Har lagat enligt detta recept till julafton flera år. Alltid lika omtyckt!

    Erika

  • Vego är den väl dock inte med getost. Vegetarisk om man ska vara petig, synd om någon ska bjuda en vegan på denna! 😉

    Åsa

  • Jättegod! Brukar använda fetaost istället för chèvre. Har också bytt ut pajdegen till filodeg. Blir riktigt krispigt. Helt perfekt att göra och ha i kylen och äta dagen därpå igen🍴🥧

    Patricia

  • Använde riven gratängost👍

    Elisabeth

  • God paj, använder feta ost ist. Vi äter den sommar som vinter, perfekt när grönkålen är klar i kökslandet eller med spenat på vinterhalvåret. Utmärkt att frysa och ha dom lunchlåda. Yvonne

    Yvonne

  • Supergod paj som föll hela familjen, till och med 3-åringen mumsade i sig! Att ringla lite honung över var pricken över iet! 👌

    Martina

  • Problem med chevre-osten, köpte president, sainte Maure, liten rulle, på 200g. Skulle det lite fastare skalet vara kvar?? Jag äter inte det i vanliga fall. Då skalet tagits bort fanns bara en kladdig smet kvar. Synnerligen svår att klicka ut, smula gick inte alls. Vilken ost skall användas som kan smulas, och hur göra med skalet??

    Héléne

Näringsvärde per portion

Energi3053 KJ / 729 kCal
Fett58 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pizzadeg romana
    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade parmesanbröd
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Victorias dinkelbaguetter
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Levain
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dinkel- och rågknäcke med frön
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsformbröd
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad