Vego grönkålspaj med valnötter

En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3053 KJ / 729 kCal
Fett58 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
24 stObs detta är INTE en vego paj! Lacto ovo vegetarisk kanske men INTE Vego!!!!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Helén
Jättegod. Tog fetaost istället för chevre.
Anita
Oj så gott!! Lite honung över det var amazing! Fick dock göra lite mer deg än receptet sa.
Christina
Har lagat enligt detta recept till julafton flera år. Alltid lika omtyckt!
Erika
Vego är den väl dock inte med getost. Vegetarisk om man ska vara petig, synd om någon ska bjuda en vegan på denna! 😉
Åsa
Jättegod! Brukar använda fetaost istället för chèvre. Har också bytt ut pajdegen till filodeg. Blir riktigt krispigt. Helt perfekt att göra och ha i kylen och äta dagen därpå igen🍴🥧
Patricia
Använde riven gratängost👍
Elisabeth
God paj, använder feta ost ist. Vi äter den sommar som vinter, perfekt när grönkålen är klar i kökslandet eller med spenat på vinterhalvåret. Utmärkt att frysa och ha dom lunchlåda. Yvonne
Yvonne
Supergod paj som föll hela familjen, till och med 3-åringen mumsade i sig! Att ringla lite honung över var pricken över iet! 👌
Martina
Problem med chevre-osten, köpte president, sainte Maure, liten rulle, på 200g. Skulle det lite fastare skalet vara kvar?? Jag äter inte det i vanliga fall. Då skalet tagits bort fanns bara en kladdig smet kvar. Synnerligen svår att klicka ut, smula gick inte alls. Vilken ost skall användas som kan smulas, och hur göra med skalet??
Héléne