Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
1
Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

En häpnadsväckande smakrik sallad på rätt få ingredienser. Den grillade salladen påminner lite om italiensk panzanella, alltså brödsallad, men med zucchini som främsta råvara. I den gudomliga dressingen gömmer sig vitlök, kapris och riven tomat. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

Ingredienser

4 portioner
2   zucchini (à ca 300 g, gärna gul och grön)
12   tunna skivor vitt bröd (gärna levain)
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Dressing

1   vitlöksklyfta
1   mogen tomat
1 1/2 msk  kapris
2 msk  äppelcidervinäger
4 msk  olja

Garnering

basilika

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott. Jag hade inte bröd till utan serverade rätten som ett tillbehör. Grillade inte zucchinin utan stekte den hastigt i torr panna. Rätten blev mycket uppskattad.

Kerstin

2016-09-02

Näringsvärde per portion

Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskknyten med medelhavssmaker
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Purjo i lök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt blomkål & fänkål med salsa verde
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glödbakad fänkål
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga