Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème
Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème är en härlig och exemplarisk sommarrätt med ljuvliga smaker. Vitlökscrèmen är verkligen något utöver det vanliga och har en djup och utsökt smak. Servera gärna med färskpotatis.
Ingredienser
4 portioner
8 färska lökar med blast
aluminiumfolie
3 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 tsk timjan
salt och peppar
3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad färsk eller fryst persilja
4 portionsbitar regnbåge à ca 140 g
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer