Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad
Att grilla lax är alltid gott här blir den ännu godare då den innan den grillas får smak av en en ponzumarinad. Servera laxen med goda tillbehör som vispat smör smaksatt med lime och tabasco samt pak choi och sparris.
Samarbete med:
Kikkoman
Ingredienser
4 portioner
Ponzumarinad
1 dl ponzu- sojasås med citron
3 msk mirin (risvin)
2 msk sesamolja
4 bitar laxfilé (à ca 160 g)
Vispat smör
skal och saft av 1/2 lime
2 msk hackad citronmeliss
100 g rumsvarmt smör
1 msk tabasco grön pepparsås
salt
peppar
Tillbehör
2 pak choi
250 g grön sparris
olivolja
havssalt
nymalen svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i ponzu-såsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Tips
Har du inte mirin hemma kan du blanda lika delar vitt vin och sockerlag.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott! Serverade grillad, smashed potatis till. Lagd till mina favoriter!
Eva
2023-08-25