Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Galet lättlagat och galet gott!
Malin
2025-08-12Detta var riktigt gott
Ann-charlotte
2025-06-14Ska rotfrukterna vändas ned i yougurtblandningen? Ser inte ut så på bilden
Jonas
2025-02-03Hej Jonas! Det har du verkligen rätt i. Jag har skrivit om texten nu så att den passar bilden lite bättre. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-04