Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Grekisk pytt med tzatziki

Betyg
22 röster

Njutbar grekisk pytt med fläskfilé, ingefära, potatis, fetaost och tomater. Servera denna både färg och smakfyllda pytt tillsammans med tzatziki och färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1/2 dl soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 800 g potatis
  • 1 - 1 rödlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 100 g fetaost
  • 12 soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter.
  3. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  4. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  5. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.
  6. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.
  7. Servera med tzatziki och färskt bröd.