Recept: Frityrsmet
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Frityrsmet

116 röster

Med detta recept rör du snabbt ihop en frityrsmet för till exempel kyckling eller fiskbitar. Prova att fritera en bit vitt bröd för att se om smeten är redo för större bitar!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 äggvita

Så här gör du

  1. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i smeten.
  2. Doppa det som ska friteras i smeten. Fritera i en fritös eller stor gryta i 180°C olja, mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 min.
  3. Fritera 2-4 min och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.