Frasiga rotfruktsknyten

Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
0
Frasiga rotfruktsknyten

Det här är ett lyxigt och smaskigt tillbehör till exempelvis kött som passar utmärkt vid festligare tillfällen som en nyårsmiddag! Fyll filodeg med härliga rotfrukter som rödbetor, morötter, palsternackor och potatisar, tillsätt lite hasselnötter och timjan– smaksuccé!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Frasiga rotfruktsknyten

Ingredienser

6 portioner
ca 800 g  blandade rotfrukter (t ex rödbetor, morötter, palsternackor och potatis)
1 1/2 tsk  torkad timjan
1 dl  grovhackade hasselnötter
150 g  smör + smör till serveringen
1   ägg
1   paket filodeg (à 250 g)
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: uteslut filodegen och bjud den rostade rotfruktsblandningen i portionsskålar.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör äggfri: läs först innehållsdeklarationen på filodegen. Uteslut ägget och pensla degen enbart med smör. Eller uteslut filodegen och bjud i portionsskålar.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarsamosas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsbea
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga