Flygande Jacob
Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde eller välj grädde. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller växtbaserad gräddersättningsprodukt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För lite sås!!! En del av riset var fortfarande VITT efter att såsen hällts över!!!!!!!!!! Eftersom det var så TORRT så var jag tvungen dricka ett helt packet mjölk!!!! Så jag är tvingad att gå till ICA igen och buy MJÖLK. Bra för er! Då tjänar ni mer pengar!
Isak
2024-04-15Flygande Jacob skall serveras med jordnötter inte majs och curry i Chile såsen som är lätt vispad
Liselott
2024-04-11Vad är det för fel på denna text? ”Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde eller välj grädde” 🤣 Citat från receptet
Kenny
2024-04-07