Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök
Du kommer att älska kombinationen av den mjuka bastanta gnocchin, smaskiga grillade knipplöken och den möra fläskkarrén med smak av barbequesås och rosmarin. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl barbequesås + extra till servering
400 - 500 g färsk gnocchi (potatisgnocchi)
1 ask krasse
Grillad knipplök
8 knipplökar
olivolja till pensling
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i barbecuesåsen och gnocchin.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri gnocchi eller uteslut den och bjud i stället med sallad eller grönsaker.
Gör äggfri: uteslut gnocchi och bjud i stället med sallad eller grönsaker.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lade till färska champinjoner, hela romantikatomater, en skvätt torrt vitt vin och salvia. Tillagade allt i lergryta. Mumsigt
Ing-marie
2021-08-28