Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor
Fläskfilén bryns snabbt i stekpanna och kokas sedan ett par minuter ihop med grädde och smaksättarna senap och kalvfond. Sockerärtor och rädisor samt gärna pressad potatis serveras till fläskfilén och senapssåsen.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé eller noisetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
1 msk majsstärkelse
1 ask färska sockerärtor à 150 g
1 påse salladslök
1 knippe rädisor
1 msk olivolja
persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Mjölproteinfri: använd soja- eller havrebaserat gräddalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Värt att pröva, låter gott
Birgitta
2022-08-28Så gott snabbt att laga Rent på tallriken 👌🏻🙂
Agneta
2021-05-08Mer senap ganska smaklöst
Sami
2021-03-07