Getost med färska fikon & parmaskinka

Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Getost med färska fikon & parmaskinka

Denna lite annorlunda förrätt bestående av getost med färska fikon och parmaskinka kommer bli en succé! Rulla ihop den smakrika skinkan fylld med krämig ostmassa och söta bitar fikon och servera direkt med lite rostade solrosfrön på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Getost med färska fikon & parmaskinka

Ingredienser

12 st
100 g chèvre
2 msk crème fraiche eller kvarg
svartpeppar
1 1/2 tsk honung
salt
2 fikon
6 skivor parmaskinka
rostade solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mumsigt litet tilltugg som passar perfekt till välkomstbubblet. Jag hade pistagenötter istället för solroskärnor och det var jättegott. Snåla inte med fikonen!

    Lena

  • En mycket annorlunda och god rätt. Jag skalade av det yttersta lagret på fikona

    Peter

  • Med färska Fikon är denna rätt utsökt god,kan inte jämföras med dadlar enligt mitt tycke.

    Monica

  • Vi fick inte tag i fikon just den dagen så vi tog färska dadlar istället och det blev otroligt gott! Dela en dadel i fyra bitar och använd en per snitt. Rekommenderas!

    Karin

Testa liknande recept

  • Chèvrecrème
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad