Recept: Smördegspizza med chèvre och färska fikon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Smördegspizza med chèvre och färska fikon

55 röster

En härlig smördegspizza med chèvre och färska fikon passar lika bra sommar som vinter. Gratinera din pizza med krämig röra, ost och smakliga fikon tills den har fin färg. Servera din varma pizza med rucola, ringlad, söt honung och kanske kallskuret.

Ingredienser

  • 250 g färsk smördeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
  • 200 g chèvre
  • 4 färska fikon
  • 65 g ruccolasallad
  • 1 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop crème fraiche och äggulor, smaksätt med salt och peppar. Gör ett snitt intill kanterna runtom på smördegsplattan.
  3. Fördela crème fraicheröran på smördegen. Smula chèvren och strö över den. Skär fikonen i klyftor och lägg på.
  4. Grädda pizzan mitt i ugnen tills den är ”puffig” och gyllenbrun, ca 20 minuter. Toppa med ruccolasallad och ringla över lite honung. Servera genast!

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri crème fraiche och byt chevre mot lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut chevre mot mjölkproteinfri ost.

Tips

Servera gärna med kallskuret och bröd.