Recept: Elins citronpaj
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Elins citronpaj

15 röster

Den här citronpajen är riktigt god och frisk. Citronsmaken får du av rivet citronskal och färskpressad citronjuice och den blir mycket trivsam. Pajdegen rör du snabbt ihop.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007.

Ingredienser

Pajdeg

  • 125 g kallt smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 dl florsocker

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 - 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och florsocker i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
  5. Häll smeten över det heta pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker.

För alla

Pajen innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin.