Crèma catalana med rårörda bär
Crèma catalana med rårörda bär är en förstklassig dessert. Hallon och jordgubbar ger njutbar sötma. I ugnsfasta portionsskålar blir rätten även vacker för ögat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
4 äggulor
1 dl socker
100 g hallon
100 g jordgubbar
1/2 dl socker
1/2 tsk kanel
råsocker eller brun farin
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Crèma catalanan behöver inte ha stelnat helt när den tas ur ugnen. Den stelnar då den har svalnat. Eftersom bären ska råröras går det bra med frysta tinade bär.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett37 g
Kommentarer