Citronglass med varm körsbärssås
Varför inte imponera på dina gäster med en läcker och lättlagad citronglass? Citronerna gröps ur och fylls med hemgjord glass. Efter frystiden toppar du desserten med en varm körsbärssås som kokats ihop av körsbärsspad, socker och bär.
Ingredienser
4 portioner
4 citroner
2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 dl körsbär i rom
2 msk spad från de inlagda körsbären
1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt vispgrädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Himmelsk gott! Den syrliga citronglassen mot den söta körsbärsglassen, mmm! Att det dessutom ser fantastiskt gott ut i citronerna gör denna dessert till en absolut femma! Gästerna bokstavligen slickade skålen med extra glass!
Ulrika
2006-12-30