Chiligryta med nötfärs, kidneybönor, tomat och tortillacrisp
Denna snabba chiligryta passar bra dagar du har bråttom. Lägg ner kidneybönor, salsasås och tomater med din frästa nötfärs och låt allt koka ihop. Servera din heta chiligryta med gräddfil och mumsigt tortillacrisp av strimlat, stekt tortillabröd.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1 påse tacokrydda (à 40 g)
2 förp färdigkokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 burk medium salsasås (à ca 300 g)
500 g finkrossade tomater vitlök
1 dl vatten
salt och peppar
4 mjuka tortillabröd
3 dl gräddfil till servering
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på taco spice mixen och salsasåsen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: hoppa över tortillas och välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott recept. Har varit en absolut favorit ända sen jag först upptäckte den i Billiga Veckan för 10 år sedan. Den är inte superstark, som vissa (inte jag) kanske förväntar sig från chili, men receptet har rum för många variationer, så man kan anpassa det efter eget tycke och smak. Jag brukar hoppa över tortillachipsen och ha ris till istället. Additionen av gräddfil vid servering är pricken över i. Det liksom "svalkar" tungan och skyddar mot chilins hetta. Rekommenderas varmt.
Maziar
2022-07-13Hej Fredrik! Både tacokryddan och salsan innehåller redan chili, men gillar du starkt så kan du ju slänga ner lite extra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-22Chilligryta utan chilli???? Tar inte många sekunder att slänga i.
Fredrik
2016-08-15