Charlottas chokladkaka med vaniljglass och jordgubbar
Om du som många andra gillar chokladkaka, vaniljglass och jordgubbar kommer du att älska den här somriga efterrätten. Kombinationen är optimal och passar både stora som små.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
10 portioner
300 g smör
6 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
Till servering
3 l jordgubbar
3 l vaniljglass
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Nästan krämig inuti och frasig runt kanterna.
Gör chokladkakan dagen före och slå in den i folie så att den bevarar sin aftighet. Gör i ordning couper till gästerna, eller ställ fram allt och låt gästerna själva göra sin coupe. Kakan är provlagad för 10 stora bitar men passar även till 20 bitar i browniestorlek.
Gör chokladkakan dagen före och slå in den i folie så att den bevarar sin aftighet. Gör i ordning couper till gästerna, eller ställ fram allt och låt gästerna själva göra sin coupe. Kakan är provlagad för 10 stora bitar men passar även till 20 bitar i browniestorlek.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ungarnas favorit - ett snäpp bättre än kladdkaka!
Christina
2006-04-29