Hemgjord blåbärssoppa

Att koka sin egen blåbärssoppa blir faktiskt godast! Gör din egen blåbärssoppa och njut av som vintrigt mättande mellanmål – med frysta blåbär går det snabbare än du tror! Servera blåbärssoppan med cottage cheese och nötter eller frön om magen kurrar lite extra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.4 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Kommentarer
21 stGod och värmande blåbärssoppa. Jag minskade lite på sockret, blåbär är ju inte sura. Det blev bra ändå.
Anna-kari
Supergod och enkel att göra. Sockermängden kan anpassas till egen smak med fördel. Jättegott!
Anneli
Den blev super god😍 jag silade så att den inte skulle ha några klumpar
Sara
Jag tycker den blev jättegod, lagom söt, men det kan man styra själv, väldigt enkel, jag mixade inte 🙂
Eva
Ett enklare recept är att använda syltsocker och skippa stärkelsen. Då kan man ha i blåbär, socker och vatten direkt, och bara koka upp. Mixa. Eventuellt sila. Klart
Andreas
Hade i 5 dl mer blåbär än i receptet men den smakar ändå inte så mycket blåbär som jag önskar. Synd. Denna är ju betydligt nyttigare för jag har inte en enda konstgjord smaksättare eller annat i. Allt är ju ekologiskt, tänker jag.
Gunilla
Vad god den blev! Det var för att den man köper färdig smakade konstigt som jag kokade själv istället. Vilken skillnad! Jag köper aldrig färdig igen. Nu förstår jag varför jag inte tyckte om den. Men att koka själv är jättegott! Mixa den annars blir den inte slår.
Carl-johan
Enkelt och jättegott!
Märta
Enkelt och jättegott
Liv
Det blev saft. Jag halverade ändå vattenmängden. I med mer blåbär och red med potatismjöl istället. Då blev det en perfekt blåbärssoppa.
Eva