Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Avokadosoppa med skaldjursbaguette är livfullt och färgrikt. Den kalla avokadosoppan är riktigt fräsch. Baguetten fyller du med den härliga skaldjursröran av kräftor och räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Ingredienser

4 portioner
4   avokador (väl mogna)
8 dl  grönsaksbuljong (av tärning eller fond)
2 msk  pressad citron- eller limejuice
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Skaldjursbaguette

1   burk kräftstjärtar i lag (à ca 360 g)
ca 100 g  skalde räkor eller oskalade räkor (100 g skalade motsvarar 250 g oskalade)
2 - 2 1/2 msk  lättmajonnäs
1 dl  gräddfil
2 - 2 1/2 msk  riven pepparrot
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
4   stora portionsbröd (t ex minibaguette av fullkornstyp)
salladsblad
citronklyftor
tomat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria minibaguetter med fiber från Semper.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot t ex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs samt mjölkfritt matfett. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och äggfri specialmajonnäs eller enbart gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pollo tonnato
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ginmust
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga