Äppelsirap
En tjusigt rosa äppelsirap som smakar fantastiskt gott av äpple och kanel. Super att ringla över amerikanska pannkakor eller att bjuda till ost och kex. Använd röda äpplen för att locka fram den fina, rosa färgen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
Ger 1 liter
2 kg äpplen
10 dl vatten
7 dl strösocker
3 kanelstänger
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gör äppelmos av resterna. Passera moset i en äppelmosvagga eller genom en finmaskig sil. Koka upp på svag värme och smaka av med socker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Jag har en fråga, går det att göra det här receptet fast med andra bär eller frukter? Tycker att det låter jätte gott o att ev ha som ”gå bort present ” Med varma hälsningar Veronika
Veronika
2024-01-03Sirapen blev för tjock, hur gör jag för att rädda den? Den är väldans god iallafall./Maria
Maria
2022-10-26Hej Maria! Du kan värma sirapen i en kastrull och späda ut den med lite vatten. Kul att höra att den var god! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28Vi gjorde sirapen men lät den koka mycket längre tid. Om sirapen är för lös går det bra att koka upp den igen och låta den småkoka länge. Den blev väldigt god och bra konsitens.
Pia
2022-10-25Hej Pia! Tack för tipset! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28