Äppelchutney
Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
ca 5 dl
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl rårörsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi10576 KJ / 2530 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater602 g
Protein6 g
Kommentarer
Sååå god! 🤩
Heidi
2023-12-12Luktade Vinäger i hela huset långt efter allt kokat färdigt!!! Får de hur det smakar när det har "mognat" några veckor!!? Verkar vara lite väl mycket vinäger i! Kan receptet stämma?? Bengt O
Bengt
2023-11-14Så lätt att göra och chutneyn blev underbart god. Vi har den i stället för mangochutney i vissa maträtter och den är dessutom jättegod till ost.
Kristina
2023-11-09