Apelsinsås
Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig och sötsyrlig smak som brukar uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
skal och juice av 3 - 3 1/2 apelsiner
1 dl socker
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 msk soja alt konc kalvfond
1 1/2 msk maizenaredning (mörk)
50 g smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt kalvfonden mot mjölkfri köttbuljongtärning. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och välj ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten istället för mörk maizenaredning.
Receptet har uppdaterats dec 2020.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!
Gabriella
2024-04-25Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?
Stina
2023-12-30Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.
Masa
2023-02-26