Bakade rödbetor med getost & valnötter

Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Bakade rödbetor ligger upplagt i ett fat, toppade med nötter getost  och persilja.

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg färska rödbetor (gärna små)
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
1 dl valnötter
150 g chèvre (getost)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Kan man tillaga rödbetorna i ugn någon dag innan, ha i kylen, och sen göra resten samma dag?

    Nadja

    Hej Nadja! Det går bra. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • *kniven

    Rasmus

  • Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.

    Rasmus

  • Gjorde skivorna av rödbetorna och bakade i ugn med olja, flingsalt och lite honung. La även över grönkålschips på toppen. Väldigt bra förrätt!

    Johanna

  • Bra tips att värma de skurna rödbetorna tillsammans med chèvreosten. Jag rostade också valnötterna vilket ju tar fram smaken ännu mer

    Gunnel

  • Hej Leif Ett tips om man vill kunna skära snygga skivor av chèvre är att lägga den i frysen en stund. Men kom ihåg att osten ska vara rumstempererad när den ska läggas på rödbetorna. I det här receptet går det, precis som det står, också bra att smula osten. Lycka till hälsningar Ulrika

    Ica-köket

  • Jag bjöd på rätten som förrätt till några vänner under helgen och den blev mycket uppskattad. Själv var jag också nöjd med hur smakerna kompletterade varandra men jag misslyckades helt med uppskärningen av chèvre osten, det gick inte att få tunna skivor utan det blev istället som en ostklump, inte så aptitligt. Finns det något tips hur man skär osten för att få bättre resultat?

    Leif

  • annerlunda på buffebordet.Kokte rödbetorna istället för ungsbakade

    Marit

  • jag droppade på balsamviväger och honung över rödbetor och chevre. strödde på solroskärnor. Gratinerade i 175 så att osten började smälta. Riktigt gott.

    Elisabeth

  • Varför kallt? Jag gillar att gratinera de delade rödbetorna med osten, därefter på med såsen och nötterna. Ätes varmt eller ljummet. Gott!

    Sara

Näringsvärde per bufféportion

Energi678 KJ / 162 kCal
Fett7 g
Salt1.26 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
    Betyg 4.2 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvre chaud - chèvretoast
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrebröd
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvresallad
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvre chaud med pumpafrön
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad