Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
0
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  konc lingondricka
1 msk  mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)

Sesammajonnäs

1 dl  majonnäs
1 msk  sesamolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett26 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glassig lingondrink
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lingonbål
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Alkoholfri negroni med lingon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingonbellini
Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och sichuangravad lax
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bubblig lingondrink med kanel och ingefära
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga