Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Ingredienser

  • 1/2 dl skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

Näringsvärde per portion

Energi: 1831 kj / 436 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 23 g
Salt: 0,3 g

Gör så här

  1. Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.
  2. Hacka dillen och blanda med senapssåsen, smaka av med salt och peppar.
  3. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinfri och ägg.