Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk currysill av aubergine

Currysill har blivit ett vanligt inslag på sillbordet. Den här veganska currysillen är supersmaskig och går snabbt att röra ihop. Vegansk crème fraiche och äggfri majonnäs gör den extra krämig. Servera currysillen på buffén eller på en kavring som en liten förrätt när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1/2 dl syltlök
  • 1 msk lag från löken
  • 1/2 dl vegansk crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • 1/2 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 2)

Näringsvärde per portion

Energi: 1483 kj / 355 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 15 g
Salt: 0,7 g

Gör så här

  1. Hacka syltlöken och rör ihop med lagen, crème fraiche och majonnäs. Krydda med curry och smaka av med salt och peppar.
  2. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.