Viltwallenbergare med whiskylingon och rosmarinpotatis
Tycker du om vilt så är det här ett recept för dig. Laga till en Wallenbergare på viltkött och servera tillsammans med whiskylingon och rosmarinpotatis. Utsökt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g kall viltfärs eller nötfärs
2 dl frysta, tinade lingon
1/2 dl socker
2 msk whisky (kan uteslutas)
1 påse delikatesspotatis (à 900 g)
ca 2 1/2 msk hackad färsk rosmarin
3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
ev saltgurka till servering
olivolja
smör
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölkfritt ströbröd. Stek i laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: använd soja- eller havrebaserad gräddersättning och mjölkfritt ströbröd. Stek i enbart olja.
Gör så här
Tips
Tänk på att ingredienserna till wallenbergaren ska vara riktigt kalla när de blandas samman. Annars kan färsen lätt spricka. Vill du ha en sås till så skrapa ur pannan efter stekning, slå på en skvätt grädde och låt koka ihop ett par minuter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför går det ej att skriva ut detta recept
Siv
2020-10-03Enkelt, lätt och väldigt gott.. Höga smaker... Whiskylingon och rosmarinpotatis var ett lyft. Ett recept man återkommer till.
Anne-lis
2015-01-16Succé.Hade krossad färsk timjan i färsen. Rårörda lingon gick också bra. Whisky i var smaksensationen! Lättlagad.Kommer att bli en fredagsfavorit. Tack.
Ewa
2011-12-01