Varmrökt lax med mandel- och citronströssel
Den perfekta buffélaxen! Köp hem varmrökt lax i bit och piffa med ett knaprigt strössel på rostade mandelspån, persilja, parmesan och citron. Värm gärna fisken före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
20 portioner
3 kg varmrökt laxfilé med skinn
Mandel- och citronströssel
1 1/2 dl mandelspån
3 dl hackad bladpersilja
finrivet skal av 3 citroner
3 msk riven parmesan
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Tips
Förbered
1 dag före festen: Rosta mandeln till strösslet på laxen.
Strax innan servering: Blanda ihop strösslet till laxen. Värm laxen. Garnera med strösslet.
1 dag före festen: Rosta mandeln till strösslet på laxen.
Strax innan servering: Blanda ihop strösslet till laxen. Värm laxen. Garnera med strösslet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer