Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Den perfekta buffélaxen! Köp hem varmrökt lax i bit och piffa med ett knaprigt strössel på rostade mandelspån, persilja, parmesan och citron. Värm gärna fisken före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Ingredienser

20 portioner
3 kg  varmrökt laxfilé med skinn

Mandel- och citronströssel

1 1/2 dl  mandelspån
3 dl  hackad bladpersilja
finrivet skal av 3   citroner
3 msk  riven parmesan
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Tips

Förbered
1 dag före festen: Rosta mandeln till strösslet på laxen.
Strax innan servering: Blanda ihop strösslet till laxen. Värm laxen. Garnera med strösslet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiskt ris
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta peppisar
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmun med mandeltänder och hallontunga
Betyg 3.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lammstek med couscous, mandel och sockerärter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga