Pannkaka utan ägg
Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
Jättebra recept, men på tok för mycket "mjölk"! Tar några dl mindre havremjölk och dom håller ihop perfekt! Supergoda!
Johanna
2024-05-01Tog fem dl mjölk och det funkade toppen!
Sandra
2024-04-29Vilken jävla skit...
Pontus
2024-04-29