Oumph "ribs"

Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
7
Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Oumph "ribs"

Ingredienser

6-8 bufféportioner

Marinad

1   riven vitlöksklyfta
1/2 dl  ketchup
1/2 dl  valfri senap
1/2 dl  ljus sirap
1/2 dl  japansk soja
1 msk  riven ingefära
1 msk  finrivet apelsinskal
1 tsk  chilipulver
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

Oumph

2   påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk  rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i oumph/vegobitarna för samtliga allergener.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Svingott. Funkar bra till tofu också.

Johannes

2024-03-11

Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.

Ellen

2022-12-17

Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.

Ellen

2021-12-24

Näringsvärde per portion

Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Vegonuggets med sötsursås och snackgrönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alkoholfri Royal
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ganache
Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga