Köttfärslimpa och ljummen risonisallad
Dröm dig bort till Grekland med denna lyxiga vardagsrätt. Att laga köttfärslimpa är smidigt. Smaksätt med oregano och citron för en fräsch touch. Risoni är pastasorten som ser ut som ris – perfekt till matiga sallader. En klick ajvar relish eller tsatsiki är gott till!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd ren havre och byt ut risoni mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj olja eller mjölkfritt matfett till formen. Ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fattas innertemperatur.
Siv
2022-10-23