Snittar med Västerbottensost och löjrom
Detta recept på snittar med smördeg, Västerbottensost och löjrom är utmärkt att servera som plockmat till fest. Du gör snittarna av bland annat smördeg, ägg, crème fraiche, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och löjrom. Lyxigt och utsökt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
6 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g riven Västerbottensost
1 liten rödlök
1 1/2 dl gräddfil
80 g löjrom stenbitsrom eller tångkaviar
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 507 kCal
Fett39 g
Salt2.2 g
Kolhydrater19 g
Protein19 g
Kommentarer
Går det att förbereda själva smördegen , grädda osv och sedan frysa ned? Så kan jag ta fram och dekorera på dagen vi ska servera?
Olivia
2023-08-11Hej Olivia! Ursäkta sent svar. Vi rekommenderar att göra allt samma dag som du ska servera snittarna för bästa resultat. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-06Populär lätt och god förrätt! Lägger till lite räkor eller någon kräftstjärt.
Jonna
2023-02-25Alltid när ”barnen” kommer hem, även barnbarnen älskar det!
Ann
2022-07-21