Snabba vörtbrödet
Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
1 limpa
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
4 dl vetemjöl
4 msk vörtmix
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl lättöl eller julmust
2 dl mild yoghurt eller filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1/2 dl rårörda lingon
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: väl laktosfri yoghurt eller filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt/fil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på hela limpan.
Gör så här
Tips
Tillsätt 1/2 dl hela linfrön tillsammans med de torra ingredienserna och öka mängden öl eller julmust till 2 1/2 dl (för 1 bröd).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9470 KJ / 2263 kCal
Fett24 g
Salt10 g
Kolhydrater437 g
Protein41 g
Kommentarer
Detta ska jag prova! Vet någon om bröder blir lika gott om man fryser det?
Eva katarina
2023-12-22Med vört - menas vörtkryddor eller flytande vört?
Anna
2023-11-05Hej Anna! Det är vörtkryddor i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-06Elwira, du behöver inte blötlägga!😊
Malin
2022-12-24