Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Fläskkarré tillagad som hel grytstek i ugn blir fantastiskt mör. Bjud med vitlökscrème och gärna kokt potatis. Perfekt söndagsmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
1 tsk salt
2 krm peppar
500 g steklök
3 morötter
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 kvistar persilja
2 msk honung
2 dl torrt vitt vin
3 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
Vitlökscrème
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
tabasco
Till servering
kokt potatis
Gör så här
00:03:00
01:30:00
Näringsberäkningen inkluderar potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 680 kCal
Fett34 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Kommentarer
3 stjättegott skötte sig själv när man ställde in temperaturen på ungnen 83 grader innertemp gott rek
Jimmie
Överraskande gott och enkelt att tillaga. Stoneleigh Latitude Chardonnay passade mycket bra till denna rätt.
Christian
Fantastiskt gott. 1,5 kg skulle räcka till 6-8 personer. Vi hade strax över 2 kg och det blev inte mycket kvar.
Eva