Snabba vörtbrödet

Med det här receptet på snabba vörtbrödet bakar du ett saftigt och mycket smakrikt bröd som inte behöver jäsa. Yoghurt, lingon och öl ger brödet en härlig, djup smak och även sötma. Servera gärna med julskinka, senap och en kall alkoholfri julöl från Eriksberg.
Samarbete med:
Eriksberg

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på hela limpan.
Energi9470 KJ / 2263 kCal
Fett24 g
Salt10 g
Kolhydrater437 g
Protein41 g

Kommentarer
16 stHej, Sorry såg nu i kommentarerna att man inte behöver blötlägga rågkrosset. Det första man blir blind på.....
Wanda
Hej, Ska man blötlägga rågkrosset först?
Wanda
Hej, Gäller gradantalet varmluftsugn eller vanlig ugn? Wanda
Wanda
Hej Wanda! Det gäller vanlig ugnsvärme, alltså under och över värme. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag tyckte att det var gott även efter infrysning Bagaren
Ulla christina
Detta ska jag prova! Vet någon om bröder blir lika gott om man fryser det?
Eva katarina
Med vört - menas vörtkryddor eller flytande vört?
Anna
Hej Anna! Det är vörtkryddor i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Elwira, du behöver inte blötlägga!😊
Malin
Ska man blötlägga rågkrossen? Står det på förpackningen? Hur gör ni som har bakat detta bröd i flera år?
Elwira
Hej Elwira! Som Malin här ovanför skriver så behöver du inte blötlägga rågkrossen. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott bröd! Jag hade i frysta lingon istället för rårörda, alkoholfri öl och lite mindre sirap. Kommer nog baka detta snart igen :)
Marie
Bakat detta de senaste fem åren. Fantastiskt snabbt, enkelt & gott
Christian