Snabba färsrutor med medelhavsfyllning
Aptitliga färsrutor med underbar fyllning av kapris, dijonsenap, fetaost och timjan. Känn doften av Medelhavet när du tillagar dessa delikata färsrutor. Servera med en ljummen pastasallad och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg om lämplig pasta bjuds till men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, stek i laktosfritt matfett och använd vin eller vatten till skyn.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2010.
Gör så här
Tips
Vill du ha en vegetarisk chili kan du ersätta köttfärsen med quornfärs eller ytterligare en burk valfria bönor. Olika sorters bönor ger en både vacker och god chili.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Ett ägg i köttfärsen hade gjort det lättare att få biffarna att hålla ihop. Ska prova det nästa gång.
Kerstin
2011-03-06Varför krångla till det hela. Rör ihop allt i köttfärsen och stek biffar. Man slipper problemet att fyllningen rinner ut. Går bra att steka i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter om man gör biffarna på 1 deciliter var. Mycket enklare och inget os-
Ann-chatrine
2010-01-16Maria Dahlberg: Ny vardagsfavorit! Fyllningen rann ut lite, och så var det lite snålt med sås. Hade därför i extra matlagningsgrädde som färsen fick småputtra i ca 20 minuter. Bjöd med ljummen matvete, tomat, avokado, rucola och solrosfrön. Nästa gång gör jag potatismos till! Betyg 4,3
Redaktionen
2010-01-14