Senapssill

Betyg 4.1 av 5.152 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Senapssill

Ingredienser

8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl senap (svensk sötad)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Använde sötstark senap Inget salt eller peppar Fick mycket beröm för sillen

    Leif

  • Receptet blev för sött med sötad senap, var bättre innan ni ändrade då det stod ”vanlig” senap.

    Katrina

  • Hej! Jag hade inte någon purjolök hemma så det blev gräslök istället!

    Lars olov

Testa liknande recept

  • Brantevikssill
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med fänkål och dragon
    Betyg 2.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamelliserad citrussill
    Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med Västerbottensost
    Betyg 4.6 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad