Saffranspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Gör så här
01:00:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett44 g
Salt1.3 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g
Kommentarer
21 stBlev lös och ganska vattnig trots längre tid i ugn. Använde Icas färdiga gröt. Om jag gör den nån mer gång ska jag ta ett extra ägg eller mer gröt och kanske även en msk mjöl för säkerhets skull.
Ingela
En gudomligt himmelsk rätt!!!
Stig
Bästa receptet på saffranspannkaka! Jag använder mandelspån för att spara tid och tillsätter ett ägg i taget.
Ingrid
Den blev väldigt lös! Blev pudding istället för pannkaka! Smakade gott dock och den blev lite fastare efter kylning. Men vet inte varför den blev så lös.
Elena
Bästa receptet! Gör denna som efterrätt vid festliga tillfällen och den gör alltid succé här uppe i Norrbotten.
Johan
Smakade delikat, en klar favorit som jag kommer att laga fler ggr.
Janet
Supergott. Uppskattat även av mina vänner.
Madeleine
Mycket god! Bra recept. Den hackade mandeln byter jag till mandelspån (färdiga i påse).
Ingrid
Suveränt gott som alla tyckte om o lätt att göra! Som efterrätt räcker den till minst dubbelt så många
Elisabeth
1 rulle risgröt o 1 dl grädde tillsammans med resten blir perfekt för 3 pers. Jag lägger på hälften av mandeln efter en halv timma. Skitgott! Hälsar An
An