Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan

Färskpotatis som rostas får en härlig sötma. Smaksätt med olivolja som blandas med färska örter, citron och parmesan – toppen till grillat lamm eller annat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis (skrubbad)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
salt
svartpeppar
Örtolja
2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
rivet skal och juice av 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett32 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentarer
10 stSupergott. Använde vinterpotatis. Skar i klyftor
Agneta
Skall potatisen vara kokt? Körde mina råa och dom var stenhårda efter 20 minuter?
Ellinor
Hej Ellinor! Det ska vara rå potatis i detta recept. Tråkigt att potatisen fortfarande var hård. Prova att dela potatisen nästa gång i fall potatisen är stor. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur är potatissalladen att göra ett dygn före servering?
Sofia
Hej Sofia! Jag skulle inte rekommendera det. Potatisen brukar bli lite tråkig och örtdressingen blir brun av syran från citronen. Tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
En återkommande favorit, enkel men jättegod. Jag utesluter citron eftersom jag tycker syran blir för hög
Karin
Påminner om något vi gjorde till grillat när barnen var små. Hittade inte det gamla receptet och hade glömt vad som skulle vara i men gjorde det här och uteslöt citron (ser att fler tycker att den inte behövs). Alla var nöjda. Det gick t o m hos de mer konservativa delarna av släkten så jag fick laga det flera dagar i rad med olika tillbehör.
Evalena
såå gott men man kan minska på citronen lite för hög syra ,för min familjs smak . en given sommar klassiker som kommer att finnas på mitt bord i sommar
Pia
Helt ok men blev lite väl syrligt med en hel citron till 1 kg potatis, gör jag den igen så kommer jag att halvera mängden citron.
Martin
Så himla gott
Caroline
En favorit som vi ofta gör på sommaren, perfekt till buffén och till grillat.
Ingela
Det här var en riktig höjdare! Vi gjorde örtsåsen precis som föreslogs här, persilja, basilika och timjan... doftade och smakade helt ljuvligt. Kommer lätt göra om!
Juliana