Köttfärspiroger

Köttfärspiroger är det perfekta melliset, middagen, lunchen... Ja dessa saftiga piroger passar till alla tillfällen. Gör en egen deg och fyll dem med köttfärs, lök, champinjoner och kryddor.

Ingredienser
18 st
Köttfärsfyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 förp färska champinjoner (à 250 g)
3 msk rapsolja
500 g nötfärs
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1/2 dl tomatpuré
1 1/2 dl vatten
Deg
50 g färsk jäst
5 dl mjölk
50 g smör (rumstempererat)
1 tsk strösocker
1 1/2 tsk salt
13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g) + mjöl till kavling
1 uppvispat ägg
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett11 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35 g
Protein11 g
Kommentarer
7 stKan man frysa?
Linda
Hej Linda! Pirogerna går utmärkt att frysa. Hälsningar Leif
ICA-köket
Bra recept men jag tog bort kummin och så strödde jag på sesamfrön efter penslingen. Blev namnam
Sabine
Lättkavlad deg, som jag gjorde lite grovare med graham, korn och havregryn. Tyckte att det blev lite lite köttfärs så det blev några piroger med annat innehåll.
Maria