Pepparkakscheesecake

Betyg 2.9 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Pepparkakscheesecake

Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

6 portioner
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor

Fyllning

5 gelatinblad
200 g färskost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.

    Eva

  • Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!

    Deborah

  • Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!

    Åsa

Testa liknande recept

  • Cheesecake med pepparkaka och choklad
    Betyg 4.3 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nutellacheescake med oreokex
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsincheesecake på chokladbotten
    Betyg 3.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och pepparkakscheesecake
    Betyg 3.5 av 5.323 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad