Pavlova

Pavlova är en marängtårta som har fått sitt namn efter balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1 kruka citronmeliss
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Superbra recept! Planerar för studentmottagning. Hur lång tid i förväg kan man göra bottnarna?
Eva
2025-05-26Hej Eva! Du kan säkert baka bottnarna 2-3 dagar i förväg. Låt dom svalna helt bara och sen efter det, plasta in så att dom inte ligger och blir varken fuktiga eller torra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-26Vilken temperatur ska det vara? 125 eller 175 grader? Olika i kommentarerna och i recept
Charlotta
2025-04-30Hej Charlotta! Svaret är både och! ;) Först ska ugnen sättas på 175 och sen sänker du till 125 grader. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-30Bytte ut majsstärkelse mot potatismjöl då jag glömde köpa majsstärkelse, fungerade utmärkt
Maria
2025-04-28