Pasta med kronärtskocksfräs
Ett vardagslyxigt och snabblagat recept på pasta med kronärtskockfräs. Du gör denna smakrika pastarätt av bacon, kronärtskocksbottnar, paprika och vitlök, blanda med spaghetti. Enkelt och aptitligt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
400 g spaghetti eller annan pasta
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
färsk rosmarin (eller timjan)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättgott men för lite mat, receptet till 4 passar mer till 3 pers.
Gustav
2013-05-23Jättegott tyckte både jag och min sambo! Vi gjorde några modifieringar av receptet och använde ca 400 g tagliatelle, ett paket bacon, en halv purjolök, en röd paprika, en ask champinjoner, kronärtskocksbottnar samt en skvätt grädde. Serverade med färskriven parmesan. Hur gott som helst!
Marie
2012-09-28400 g pasta är alldeles för mycket. 200-250 g räcker gott och väl. Nästa gång fräser vi ännu mer paprika, kanske färska tomater och blandar i lite parmesan eller VB.
Linda
2009-09-10