Päronsoppa

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
2
Päronsoppa

Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Päronsoppa

Ingredienser

4 portioner
4   stora päron
3 dl  vatten
1 dl  socker
juicen av 2   lime
3   droppar grön karamellfärg
2 msk  Xanté (päronkonjak)
1   paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti

För alla

Fri från gluten, mjölk, laktos och ägg under förutsättning att man väljer tillbehör som passar, t ex glutenfria havreflarn och mjölk-/äggfri sorbet och kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Suverän dessert! Lättlagad och god! Vill man ha en lite syrligare dessert tar man Kaktus/Lime-sorbet, vill man ha den lite sötare kan man ta vaniljglass. Skippa ev. Xantén för barnen älskar också soppan.

Magnus

2010-01-11

Mycket god soppa! Passar bra som en "lätt" avslutning på en middag. Det krävs dock något knaprigt till, jag rekomenderar mandelbiscotti.

Sara

2006-10-21

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 299 kCal
Fett1 g
Kolhydrater69 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Sorbet med prosecco
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon med kolasås, glass och havreflarn
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga