Sorbet med prosecco
Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
1 paket valfri sorbet (à 1/2 l)
ev 1/2 paket frysta svenska hallon (à 250 g)
4 dl mousserande vin (gärna prosecco)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på sorbeten.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi453.4 KJ / 108.3 kCal
Fett0.3 g
Salt0.03 g
Kolhydrater14.9 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Just det, går att beställa vinet, tar åtta dar...Snobbigt värre..
Anna
2013-03-20Vinet finns inte på systembolaget i lager när man söker på namnet och när man söker på nummer är det ginsort som har det numret...
Anna
2013-03-20